Onze producten werken volgens het principe van membraanfiltratie en bieden veilig gebruik van het water op tappunten waarop het product is toegepast. 

De producten zijn voorzien van membraanfilters met een log 7 bacterieretentie voor Legionella bacteriën. Door het grote membraanoppervlak is de levensduur gegarandeerd voor de voorgeschreven gebruiksduur en zullen filters minder vaak verstoppen. De producten zijn waterbesparend uitgevoerd en geven zelfs bij een minimaal waterverbruik (7-9 liter per minuut bij een douchetoepassing) veel comfort. 

In bijvoorbeeld ziekenhuizen en zorginstellingen worden onze producten preventief toegepast om besmetting via water gerelateerde  bacteriën te voorkomen.

Naast filtertoepassingen die op het tappunt geplaatst kunnen worden leveren wij zogenaamde “in line” toepassingen die in de aanvoerleiding naar het tappunt geplaatst kunnen worden.

Membraanfiltratie

Een membraan is een soort zeef, meestal uitgevoerd in polymeer materiaal. De membranen worden veelal uitgevoerd als rietjes, ook wel capillairen genoemd. Het water wordt door het membraan geperst waarbij de deeltjes die groter zijn dan de poriën achterblijven. Bij toepassing in een gebruikspuntconcept (point of use) wordt het membraanfilterpatroon vervangen als het verstopt raakt, of na een bepaalde standtijd.

Toepassingsmogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden zijn groot: op ieder tappunt kan een filter geplaatst worden. Het betreft in de meeste gevallen een MF- (Microfiltratie), of UF(Ultrafiltratie-filter).

In de praktijk zijn de twee meest voor de hand liggende toepassingen:

  • Permanent in een installatie met een klein aantal aerosolvormende tappunten.
  • Tijdelijk in een installatie waarin Legionella is aangetroffen, in afwachting van desinfectie, waardoor de installatie in bedrijf kan blijven.

Legionellabacterie

Legionella is een bacterie die legionellose kan veroorzaken. Vormen van legionellose zijn: legionella-pneumonie (Veteranenziekte), een ernstige vorm van longontsteking en pontiacfever, een minder ernstige, griepachtige aandoening. Aandoeningen die grote impact hebben op iedereen die er mee te maken krijgt. Legionella kan groeien in drinkwaterinstallaties waar de groeiomstandigheden voor de bacterie optimaal zijn. Deze omstandigheden zijn: een watertemperatuur tussen de 25 en 50 graden Celcius, aanwezigheid van voeding en zuurstof en voldoende tijd.